Wereldtitel in handbereik voor Tänak, onmogelijke opdracht voor Neuville

0 weergaven

Ott Tänak kan zich dit weekend tot wereldkampioen in de WRX kronen. De Est heeft 28 punten voorsprong op de Fransman Sébastien Ogier en 41 punten op onze landgenoot Thierry Neuville terwijl er nog maar 60 punten te verdienen zijn.

Er staan nog twee rally's voor de boeg heeft Ott Tänak een behoorlijke voorsprong op zijn twee achtervolgers, Sébastien Ogier en Thierry Neuville. "Voor mij maakt het niet echt uit wat de situatie is. Wat er ook op ons afkomt, ik probeer om in elke wedstrijd alles te geven. Als ik het maximum eruit kan halen, dan doe ik dat, al moeten we dit weekend het misschien ook wel slim aanpakken. Het belangrijkste is om geen fouten te maken om zo geen punten weg te geven. Vrijdag wordt een moeilijke en verraderlijke dag wanneer we op het gravel als eerste de baan op moeten. Ogier heeft al vaker voor de wereldtitel gestreden en is jammer genoeg de enige die weet hoe een kampioenschap gewonnen moet worden. Het is een extra uitdaging om de koning te verslaan vooraleer hij eind volgend seizoen afscheid neemt. Uiteraard zal ik er alles aan doen om daarin te slagen", zegt Tänak. 

Neuville weet dat hij voor een haast onmogelijke missie staat, maar hij wil het beste van zichzelf geven. "Alle drie de rijders zijn op elke ondergrond zeer sterk. Het is niet nodig om mentale spelletjes te spelen. We zullen gewoon zo hard mogelijk proberen te rijden. Ik weet dat mijn team heel hard werkt om alles mogelijk te maken. Het seizoen is nog niet voorbij. Ons doel voor dit weekend is duidelijk: vechten voor de overwinning en beter doen dan onze rivalen. De rally van Catalonië is met een mix van onverhard en asfalt een zeer specifieke rally. We hebben eerder dit seizoen op beide ondergronden mooie dingen laten zien. We blijven onze uiterste best doen voor het kampioenschap", besluit Neuville.