Tänak wint Rally van Wales en zet stap richting wereldtitel

1 weergaven

Ott Tänak is klaar om de wereldtitel op te eisen. De Est won de Rally van Wales en staat zo aan de leiding in het klassement met 28 punten meer dan de Fransman Sébastien Ogier. Thierry Neuville staat derde op 41 punten.

Het weekend begon niet goed voor Tänak. De Est liet donderdag zijn motor afslaan en moest vanaf het begin in de achtervolging, maar elke dag werkte hij die achterstand weg. Het was ook zijn enige fout in het hele weekend. Het was een titanenstrijd tussen Tänak, Ogier en Neuville. De drie titelkandidaten legde het hele weekend elkaar het vuur aan de schenen. Neuville wou op de laatste dag nog een extra poging leveren om Tänak weer in te halen, maar dat lukte niet. De Est won tenslotte ook nog de afsluitende powerstage. 

Na de Rally van Wales zijn er 12 Rally's gereden. Tänak won daarvan maar liefst zes. Hij was al de beste in Zweden, Chili, Portugal, Finland en Duitsland. Daar komt nu ook Wales bij. De Est staat daarom ook bovenaan het WK-klassement met 240 punten. Zijn eerste achtervolger is Sébastien Ogier met 212 punten. Thierry Neuville staat nog op een derde plaats met 199 punten. Ogier en Neuville maken nog kans op de wereldtitel, want er zijn nog 60 punten te verdienen. Al zal dat zeer moeilijk worden, want als Tänak over drie weken tijdens de Rally van Spanje voor de Fransman en de Belg eindigt, kroont de Est zich als wereldkampioen.