Tänak opent met snelste tijd in Duitsland

5 weergaven

Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) heeft de eerste klassementsrit van de rally van Duitsland gewonnen. De Est was 0.8 sneller dan de Spanjaard Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe). De Fransman Sébastien Ogier (Citroën C3) reed de derde tijd op 0.9. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) volgt als vierde op 1 seconde.

De openingsrit was identiek aan de shakedown van donderdagochtend. Tijdens de testritten liet Ogier de snelste tijd optekenen, 's avonds was Tänak de snelste over de 5,20 kilometer lange rit van Sankt Wendeler Land.

Tänak, die de voorbije twee jaar de rally van Duitsland won, maakte indruk. "Ik denk dat het een verschrikkelijk spannende wedstrijd zal worden. De klassementsritten zijn heel snel. We proberen elke rally te winnen. Dat is nu niet anders" zei de Est aan de finish.

Dat het spannend wordt, bewijzen de minieme tijdverschillen. Neuville, die in de publiekzones door een massa Belgen werd aangemoedigd, heeft als vierde slechts een seconde goed te maken. "Ik moet zeggen dat het gevoel niet slecht was", verklaarde de 31-jarige Oostkantonner. "Op sommige plaatsen was er veel stof. Ik was een beetje op mijn hoede omdat ik dacht dat er iemand van de baan was gegaan."

De andere Belgen reden bevredigende tijden. Bij zijn debuut in de rally van Duitsland begon Guillaume de Mevius (Citroen C3 R5) met de 23ste tijd algemeen, 8ste in de WRC2. Sébastien Bedoret was als 25ste 0.2 trager dan De Mevius, goed voor de 10de plaats in de WRC2. Pieter Tsjoen (Skoda Fabia R5) opende met de 28ste tijd, met in zijn zog Pieter-Jan Michiel Cracco (Skoda Fabia R5), die de 29ste tijd reed.

Vrijdag krijgen de deelnemers zes klassementsritten voor de wielen geschoven, verdeeld over twee lussen van telkens drie klassementsritten.