Tänak aan de leiding, Neuville zakt naar vierde plaats

2 weergaven

Na de tweede wedstrijddag staat Ott Tänak aan de leiding in de Rally van Wales. Thierry Neuville zakt ondertussen naar een vierde plaats.

De WK-leider, Ott Tänak, heeft in de Ronde van Wales een voorsprong van 3.4 seconden op de Fransman Sébastien Ogier. De Brit Kris Meeke volgt kort daarna met een achterstand van 3.6 seconden. Na tien klassementsritten staat Thierry Neuville vierde op 8.4 seconden. 

De vrijdagnamiddag in Wales begon met een crash. De Fin Jari-Matti Latvala vloog van de baan en moest opgeven. De wagen kwam op zijn kant tussen de bomen terecht. Gelukkig bleef het bij materiële schade. 
Ogier won daarna twee ritten en klom van de vijfde naar de tweede plaats in het klassement gevolgd door Thierry Neuville. De Belg was de snelste in de 1,6 km lange rit van Slate Mountain. De twee ritten daarna werden gewonnen door Tänak. Dankzij deze overwinningen kon hij de dag afsluiten als leider. 

Zaterdag moeten de rijders uit hun pijp komen. Ze krijgen zeven klassementsritten voorgeschoteld, maar ze kunnen alleen halverwege de dag van banden wisselen. Er zal de hele dag geen assistentie zijn.