Ogier wint Rally van Mexico, Neuville vierde

2 weergaven

De Fransman Sébastien Ogier heeft de Rally van Mexico gewonnen, dat is de derde WRC-manche van het seizoen. Thierry Neuville legde beslag op de vierde plaats.

Ogier (Citroën C3 WRC) had bij aankomst 30.2 seconden voorsprong op Ott Tänak (Toyota Yaris WRC), die tijdens de slotdag over Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) naar de tweede plaats wipte. Evans eindigde als derde net voor onze landgenoot Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC), die finaal vierde werd.

In de WK-tussenstand blijft Tänak aan de leiding. Ogier, die over Neuville naar de tweede plaats wipt, nadert tot op vier punten. Neuville is derde op tien punten van de Est.

Sébastien Ogier kwam zaterdagvoormiddag aan de leiding toen Kris Meeke lek reed en ruim anderhalve minuut verloor. De Fransman was eerder op de dag zelf ook lek gereden, maar kwam goed weg toen de rit geannuleerd werd na een crash van zijn teamgenoot. Vervolgens won Ogier twee klassementsritten waarna hij vanaf zaterdagnamiddag kon beginnen met de wedstrijd te controleren.

Voor de zesvoudige wereldkampioen is het zijn 46ste zege, zijn vijfde in Mexico en na de Monte Carlo zijn tweede van het seizoen. Citroën wint al voor de achtste keer de Rally van Mexico. Ogier won ook nog eens de powerstage, de laatste klassementsrit van de rally waar extra punten te verdienen zijn. De Fransman scoort in Mexico de volle buit van 30 punten. Kris Meeke (Toyota Yaris WRC) reed de tweede tijd op 0.1 seconden van Ogier en scoort 4 punten. Neuville reed de derde tijd en scoorde zo 3 punten. WK-leider Tänak slaagde er niet in om in de powerstage extra punten te scoren.