Ogier is snelste in shakedown, Neuville volgt in zijn spoor

1 weergaven

Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) heeft de snelste tijd gereden in de shakedown van de rally van Australië, de slotwedstrijd van het WK. Ogier was 0,2 seconden sneller dan Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 Coupe WRC) en Ott Tänak (Toyota Yaris WRC). Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) reed de vierde tijd en was 0,3 seconden trager dan Ogier.

De shakedown werd op zo'n 5 km van het rallycentrum in Coffs Harbour georganiseerd. Daarbij werden sommige stukken van het parcours aangedaan die de rijders zondag in de powerstage voor de wielen geschoven krijgen. Op die manier hebben de rijders toch min of meer een beeld van wat hen te wachten staat. Dat is belangrijk omdat er voorafgaandelijk aan de wedstrijd niet mocht getest worden in Australië.

"Er mag hier inderdaad niet getest worden vandaar dat het erop aan komt om een goede afstelling te vinden voor morgen", aldus Thierry Neuville. "Ik voel me goed bij de afstelling die er nu is."

De shakedown werd afgewerkt in droge omstandigheden, een hoge luchtvochtigheid en temperaturen die schommelen rond 28 graden Celcius. "Thierry is eerder voorzichtig gestart", weet Alain Penasse, teammanager van Hyundai Motorsport. "Als tweede op de weg werd hij geconfronteerd met heel wat losliggende steentjes. Hoe langer hoe meer wagens er over het parcours gingen, hoe sneller de tijden werden. Ogier heeft zijn snelste tijd gereden bij zijn laatste doortocht. Na twee passages heeft Thierry de schokdempers op zijn wagen laten vervangen. Een verbetering want de wagen reageerde nu minder nerveus. Het is hier warm, vochtig en de verwachting is dat er gedurende het weekend toch wat regen zal vallen. We weten momenteel niet zo goed wat er ons hier te wachten staat."