Neuville wint de shakedown in Portugal

1 weergaven

Thierry Neuville en zijn corijder Nicolas Gilsoul waren donderdag tijdens de shakedown van de rally van Portugal de snelste. Neuville was 0,1 seconde sneller dan Kris Meeke en 0,4 seconde sneller dan Teemu Suninen.

Na zijn crash in Chili was de shakedown van donderdagochtend de eerste keer dat Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul opnieuw in hun wedstrijdwagen kropen. Een nieuwe wedstrijdwagen want de wagen waarmee het duo in Chili crashte, werd herleid tot schroot. Hyundai Motorsport liet eerder deze week weten dat het goed zat met Neuville en Gilsoul. Ze hadden vorige week goed getest en zaten vol vertrouwen.

Dat goede gevoel werd bevestigd tijdens de shakedown. Neuville ging drie keer de baan op en reed bij zijn derde doortocht de snelste tijd. De Belg verloor dan wel in Chili de WK-leiding, een nadeel hoeft dat in het stofferige Portugal niet te zijn. Neuville, die vorig jaar deze wedstrijd wist te winnen, mag vrijdag als derde de baan op.
"Ik voel met goed. Het doet af en toe nog een beetje pijn, maar wanneer ik mijn helm opzet en ik aan het rijden ben is alles in orde. De ritten van vrijdag zijn nieuw en vormen een extra uitdaging. Tijdens de verkenningen merkten we dat de klassementsritten van morgen er tamelijk glad bij lagen. Ze zijn veeleisend, smal en plaatselijk zeer kronkelig. Met onze startpositie kan dat voor ons goed nieuws zijn. Het belangrijkste is om een goed gevoel met de wagen te bekomen en proberen deze wedstrijd op het podium af te sluiten", aldus een breed glimlachende Neuville.