Neuville stijgt naar derde plaats in Turkije

3 weergaven

Thierry Neuville is naar de derde plaats geklommen in de Rally van Turkije. De Belg begon niet al te best aan de wedstrijddag, maar staat nu op 0.7 seconden van de Fransman Sébastien Ogier.

Na de eerste van de drie klassementsritten stond Thierry Neuville pas op een zevende plaats. De Belg kon niet het maximum uit zijn wagen halen aangezien hij last leek te hebben van te weinig grip. Daarna kwam de langste rit van de dag. De aangekondigde regen gooide roet in het eten van veel coureurs en zorgde voor een heuse omwenteling in het klassement. Iedereen stond aan de start met harde rubbers, wat perfect is voor een harde ondergrond en dus niet voor modder. Esapekka Lappi was een van de weinige die geen problemen had en sloot de dag af als leider. 

Ook Neuville had weinig problemen met het slechte weg dek en maakte bijna anderhalve minuut goed op de WK-leider Ott Tänak. De Est had kreeg tijdens de rit wel een lekke band. "Net voor de start merkte ik dat een band lek stond. We vervingen het wiel en gingen van start. Ik heb als een gek aangevallen, zonder al te veel na te denken. Het team had me vooraf goed ingelicht over de veranderende weersomstandigheden. Mijn banden zijn totaal versleten, maar ze hebben hun werk gedaan. Het blijft alleen jammer dat we deze ochtend zoveel tijd verloren. We hebben het al zo vaak meegemaakt wanneer we bij de eerste rijders de baan op moeten. Het probleem is gekend", zegt Neuville.