Neuville: 'De komst van Loeb is een goede zaak voor ons team'

1 weergaven

In het tussenseizoen kondigde Hyundai de komst van negenvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb aan. De 45-jarige Fransman ondertekende een contract voor twee seizoenen. In 2019 rijdt hij zes wedstrijden. In oktober vorig jaar won Loeb zijn 79e WK rally. Thiery Neuville kijkt uit naar de komst van Loeb.

"Dat Loeb voor Hyundai gekozen heeft is een goede zaak voor ons team. Je hebt hem beter in je team als ploegmaat dan als concurrent waar je het tegen op moet nemen", zei Thiery Neuville. "Hij heeft heel veel ervaring en met het oog op de wereldtitel voor de constructeurs is het belangrijk dat hij deel uitmaakt van ons team. Ik ben er wel tevreden mee."

Loeb eindigde donderdag derde in de Dakar. Deelnemen aan zo'n rallyraid is nu (nog) niet weggelegd voor Neuville. "Dat is misschien iets voor na mijn pensioen. De Dakar heeft zelf ook nood aan enkele wijzigingen om de wedstrijd wat interessanter te maken. Op dit moment zijn er ook geen constructeurs meer betrokken bij de wedstrijd. We zullen wel zien na mijn pensioen in het WK."