Neuville klimt naar vierde plaats

1 weergaven

Thierry Neuville (Hyundai) staat vrijdagavond op de vierde plaats in de Rally van Groot-Brittannië, de twaalfde en voorlaatste manche van het WRC-kampioenschap.

Halverwege de tweede dag was Neuville pas zevende. Maar in de namiddag wist hij nog op te klimmen naar de vierde stek. De Oostkantonner won de zevende klassementsproef, de laatste chronorit van vrijdag.

Neuville volgt op 37.1 seconden van Elfyn Evans (M-Sport/Ford), die met zijn speciaal voor deze rally gefabriceerde DMACK-banden aan de leiding staat. De Brit telt 24.6 en 26.8 seconden voorsprong op respectievelijk de Est Ott Tänak en de Fransman Sébastien Ogier, beiden teamgenoten van Evans.

Tänak en Neuville, die donderdagavond een tijdstraf van tien seconden kreeg, zijn de enigen die Ogier mathematisch nog van een vijfde opeenvolgende wereldtitel kunnen houden. Ogier telt in de WK-tussenstand respectievelijk 37 en 38 punten voorsprong op Tänak en Neuville. Een zege of een voorsprong van 31 punten in het klassement volstaat voor Ogier om zondag de wereldtitel te pakken.