Neuville blijft strijdvaardig

1 weergaven

De kansen op een eerste wereldtitel voor Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) zijn bijzonder klein. De Belg heeft zijn lot niet meer in eigen handen en moet hopen dat Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) straks op de slotdag van de rally van Australië in de fout gaat of pech krijgt. Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) is als leider tegelijk een bondgenoot en een concurrent. Neuville blijft strijdvaardig.

"Als je hier als tweede de baan op moet, dan weet je dat het moeilijk wordt", zei Thierry Neuville na afloop van de tweede wedstrijddag. "Vandaag hebben we heel hard gereden, vaak over de limiet om het tijdverlies proberen te beperken. Maar vanuit die positie kan je zo weinig doen. We maakten vandaag één foutje maar wisten het tijdverlies te beperken. In de derde rit van de dag gingen we heel even van de baan en beschadigden daarbij een draagarm. Op weg naar de volgende rit kon ik die draagarm zelf vervangen. De situatie is frustrerend maar de strijd is nog niet helemaal gestreden. Laat ons morgen eerst proberen om nog een positie te winnen en dan zien we wel wat er gebeurt. Het wordt een moeilijke en verraderlijke slotdag. Je weet nooit wat er kan gebeuren. Ik geef niet op."

Sebastien Ogier heeft een zesde wereldtitel binnen handbereik. "Met het oog op het kampioenschap was het een positieve dag voor ons", verklaarde de Fransman. "Het verschil tussen als eerste de baan op te moeten zoals gisteren of vijfde zoals vandaag is toch wel groot. Maar in vergelijking met de rijders die na ons starten, is er toch een groot verschil. Ik wil het debat niet opnieuw opstarten maar ik vind het jammer dat we niet rechtstreeks met Ott en Thierry voor de wereldtitel kunnen strijden. Op dit moment zijn we inderdaad virtueel wereldkampioen maar er wacht ons nog één wedstrijddag. Morgen moeten we onze job doen en de punten scoren die nodig zijn om wereldkampioen te worden."

Ott Tänak lijkt op weg naar de winst 'down under'. "Vandaag vond ik een goed ritme en heb ik voluit kunnen aanvallen", gaf de Est mee. "Alles was zoals het moest zijn. Aan de wereldtitel denk ik niet. Sébastien is slim genoeg om het af te maken. Hij heeft het al vaker gedaan en ik denk dat hij het nu ook kan doen. Morgen wacht ons nog een moeilijke dag. Met dit weer kan er nog van alles gebeuren."