Kansen op wereldtitel fel geslonken voor Neuville

1 weergaven

Na afloop van de eerste dag in de rally van Australië, de slotwedstrijd van het WK, staat de Noor Mads Ostberg aan de leiding. Voor Thierry Neuville ziet het er niet zo goed uit in de strijd om de wereldtitel.

Ostberg (Citroën C3 WRC) heeft 6,8 seconden voorsprong op eerste achtervolger Craig Breen (Citroën C3 WRC). Jari Mati Latvala (Toyota Yaris WRC) volgt als derde op 8,7 seconden.

In de strijd voor de wereldtitel ziet het er op dit moment beroerd uit voor Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC). Bij de landing na een jump gleed een band van de velg en verloor onze landgenoot kostbare tijd. Neuville staat tiende. Zijn rechtstreekse concurrent voor de wereldtitel Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) is zevende.

Het verschil tussen de zevende plaats van Ogier en de tiende plaats van Neuville is 33,7 seconden. Een nieuwe ontwikkeling in de titelstrijd die niet meteen in het voordeel is van Thierry Neuville. Er resten hem nog zestien klassementsritten verspreid over twee wedstrijddagen om de situatie proberen recht te zetten. De rally van Australië eindigt zondagnamiddag lokale tijd, zondagochtend Belgische tijd.