Vos wint tactisch steekspel in Heusden-Zolder

1 weergaven

Marianne Vos heeft haar derde wereldbekeroverwinning van het seizoen beet. Na Waterloo en Bern mocht ze nu ook juichen in de Telent UCI World Cup van Heusden-Zolder. Ze haalde het voor Lucina Brand en wereldkampioene Sanne Cant. Vos verstevigt ook haar leidersplaats in het klassement.

Alle grote namen waren van de partij in Heusden-Zolder, dus mochten we ons aan een spannende strijd verwachten en dat bleek ook al meteen na de start. Marianne Vos schoot snel uit de startblokken. Minder verging het Annemarie Worst, die ten val kwam en daarbij ook onder meer Ellen Van Loy en Denise Betsema hinderde. Het trio moest aan een lange inhaalrace beginnen.

Vooraan wachtte Vos niet, ze nam de eerste ronde voor haar rekening en nam enkele lengtes. Sanne Cant, Brammeier, Alvarado en Maud Kaptheijns volgden iets verderop. Cant slaagde erin het kloofje te dichten in de laatste rechte lijn voor het opdraaien van de tweede ronde. In die tweede konden ook Alvarado, Brammeier en Brand voorin hun wagonnetje aanhaken.

In de derde ronde schudde Brand, zondag winnares in Namen, aan de boom. Vos, Alvarado en Cant gaven geen krimp en reden het gaatje op Brand terug dicht. Het tempo zakte een beetje, Kaptheijns, Sels en Compton zaten niet ver en in de vierde ronde kregen we bijgevolg zeven renners op kop op het snelle parcours.

Opschudding vooraan toen Vos plots even aan de kant moest met kettingproblemen en 12 seconden verloor. Maar vooraan keek iedereen naar elkaar en in geen tijd dichtte Vos het gaatje. Het werd een tactisch steekspel op het eind, met acht renners op één lint.

In de laatste hectometers maakte Vos het verschil. Brand spartelde nog het langst tegen en probeerde voorbij de laatste technische zone Vos nog te verrassen, maar dat lukte niet en het was de zevenvoudige wereldkampioene in het veld die met de bloemen naar huis mocht.