Van der Poel niet te kloppen, Van Aert rijdt knappe inhaalrace

2 weergaven

Mathieu Van der Poel heeft in Heusden-Zolder de zevende manche van de Telenet UCI World Cup op zijn naam geschreven. Wout Van Aert maakte een sterke remonte na een lekke band en finishte als tweede.

Op de razendsnelle en technische omloop sprong Van der Poel (Correndon-Circus) in de derde van negen rondes weg en reed daarna onverstoord naar de zege, zijn vijfde in de wereldbeker dit seizoen (na Bern, Tabor, Koksijde en Namen). Ook vorig jaar en in 2015 won Van der Poel in Heusden-Zolder. Zijn teller staat dit seizoen op 18 zeges.

Wout Van Aert (Cibel-Cebon) miste door een lekke band zijn start. Na een inhaalrace toonde de wereldkampioen zich de sterkste van de achtervolgers. Hij werd tweede op 16 seconden. De Nederlander Joris Nieuwenhuis (Sunweb) mocht als derde mee op het podium. Toon Aerts (Telenet-Fidea), die de eerste twee WB-manches won in de Verenigde Staten, werd vierde voor Laurens Sweeck en blijft leider in de Telenet UCI World Cup.

De Tsjech Zdenek Stybar (Quick-Step), jaren geleden goed voor drie wereldtitels in het veld en nu in volle opbouw naar een nieuw wegseizoen, speelde bij zijn kortstondige rentree in de cross zoals verwacht geen rol van betekenis.

Op 20 januari staat in het Franse Pontchâteau de voorlaatste afspraak in de wereldbeker op het programma. Een week later (27 januari) volgt de slotwedstrijd in het Nederlandse Hoogerheide.