Van der Poel: 'Geen komedie gespeeld'

1 weergaven

"Ik had vooraf nochtans twijfels", opende Mathieu van der Poel dinsdag na zijn 19de overwinning van het seizoen. "In Namen kreeg ik toch een stevige pandoering te verwerken van Wout. Gelukkig nam ik genoeg rust en was ik volledig hersteld om hier de zege te pakken."

Van der Poel maakte zijn rentree na ziekte. "Ik had vooraf al aangegeven dat ik me terug de oude voelde. Die ziekte mocht geen excuus meer zijn, maar natuurlijk, je start toch met wat twijfels. In Namen was Wout toch wel heel sterk en kreeg ik een stevig 'oplawaai' te verduren. Natuurlijk, ik was wel een beetje ziek, maar ik wilde dat toen niet als excuus gebruiken. Wout was daar gewoon heel sterk en toen ik zaterdag naar de televisie keek en hem rond zag rijden in de Waaslandcross en daar toch vrij vlotjes zag winnen trok ik toch naar hier met twijfels."


"Ik was ook echt wel ziek na Namen en heb drie dagen in mijn bed gelegen. Ik speelde dus geen helemaal geen komedie. Ik had echt graag in Sint-Niklaas gereden, want ik cross gewoon graag, maar dat ging niet en dat blijkt nu wel de juiste beslissing te zijn geweest."

Van der Poel leek het even moeilijk te krijgen in de tweede ronde en moest een gaatje laten op Van Aert. "In het begin had ik echt helemaal geen goed gevoel", gaf hij toe, "en toen ik die knieval maakte op de trap dacht ik dat Wout 'gaan vliegen' was. Gelukkig kom ik nog terug, al moest ik wel diep in de reserves tasten. Daarna kwam ik wel beter in mijn ritme en reed ik een goede wedstrijd. Ik had niet verwacht dat ik hier zo goed zou zijn."

Van der Poel telt nu 535 punten in de Wereldbeker, Van Aert volgt op een tweede plek met 445 punten, Toon Aerts is derde met 380 punten. "Dat klassement is nu zo goed als binnen", beaamde de Europese kampioen, "maar goed, soms kan het snel keren. Als je ziek wordt op een verkeerd moment of pech hebt. Dus ik wil nog geen victorie kraaien. Er volgen nog twee Wereldbekers (Nommay en Hoogerheide) en als ik dit niveau blijf aanhouden, dan heb ik die eindzege te pakken."

 19 overwinningen telt hij intussen dit seizoen. Op de vraag of hij een bepaald doel voor ogen had, antwoordde de Nederlander laconiek. "Ja, neen, niet echt ...., maar eindigen op 30 zou wel mooi zijn, dat is toch een mooi getal, niet?"