Van Aert: 'Je kan niet overal even goed zijn'

1 weergaven

Na twee zeges op rij, in Namen en Sint-Niklaas, moest Wout van Aert in Heusden-Zolder vrede nemen met een derde plaats. "Ik had meer verwacht van deze cross", gaf de wereldkampioen na afloop toe.

Zowel in Namen, als in Sint-Niklaas toonde Van Aert zich heer en meester en ook in Heusden-Zolder leek hij in de beginfase sterker dan Van der Poel. Plots waren evenwel in ronde vier de rollen omgedraaid. 


"Vreemd", beaamde ook Van Aert, "ik had in het begin van de wedstrijd echt een goed gevoel in de benen, maar jammer genoeg kon ik dat niet vasthouden. Mathieu versnelde, ik moest een gaatje laten en toen ik alleen kwam te zitten, kon ik dat hoge tempo niet meer volhouden en reed hij steeds verder van me weg. Een cross liegt niet, Mathieu was hier de sterkste."

"Nu goed, in de kerstperiode kan het niet altijd even goed zijn, ik had niet die frisheid in de benen van de vorige crossen. Dit is een periode met veel crossen, je valt een beetje uit je regelmaat en je kan ook gewoon niet overal even goed zijn. In Namen kon ik dat hoge tempo wel de ganse cross aanhouden. Vandaag lukte dat niet en hopelijk lukt me dat wel weer in de volgende cross."

Ook is er volgens Van Aert een verschil met de crossen voor zijn lange trainingsstage in Calpe. "In het begin van het seizoen had ik het vaak al snel lastig met het tempo van Mathieu, nu kon ik vandaag toch langer volgen. Ik heb vertrouwen getankt na Namen en Sint-Niklaas. Dat vertrouwen is niet opeens weg. Ik denk dat ik deze cross sneller kan vergeten dan die wedstrijden voor de stage en ik hoef zeker niet te panikeren."