Pauwels Sauzen-Vastgoedservice neemt afscheid van Marc Herremans

2 weergaven

De wegen van Marc Herremans en Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en Creafin-TÜV SÜD scheiden. Dat werd na onderling overleg beslist en raakte bekend in de marge van de Wereldbeker in Heusden-Zolder. Herremans blijft wel de persoonlijke coach van Laurens Sweeck, de kopman van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.

"Ik heb de voorbije maanden ervaren dat ik me beter voel bij het individueel coachen van atleten", aldus Marc Herremans in een reactie. "Voortaan zal ik daar opnieuw op focussen. Het coördineren van meerdere renners uit verschillende categorieën in twee teams is niet gemakkelijk te combineren met het trainen van meerdere atleten."

Zo traint Herremans niet alleen Laurens Sweeck, hij begeleidt ook Europees kampioene Annemarie Worst die voor Steylaerts-777 koerst, het team van de broers Roodhooft. Herremans was immers vorig seizoen aan de slag bij Era-Circus, het vroegere team van Worst dat opging in Steylaerts-777. Herremans maakte de overstap met de gebroeders Sweeck naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, maar aan die overeenkomst komt dus een eind.

Geert Vanhoof en Timmy Simons, teammanagers van respectievelijk Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en Creafin-TÜV SÜD, bedanken Herremans voor zijn inzet de voorbije maanden. "We merkten ook dat Marc meer zijn gading vindt in het individueel coachen. We willen hem wat dat betreft niet in de weg staan. Op zich waren we tevreden van de samenwerking. Als coach van Laurens Sweeck zullen we elkaar in de toekomst zeker nog tegenkomen", laten ze optekenen.