Nash wint loodzware moddercross in Waterloo

4 weergaven

Katerina Nash heeft de Telenet UCI World Cup veldrijden in het Amerikaanse Waterloo (Wisconsin) gewonnen. Op een loodzwaar modderparcours haalde de 41-jarige Tsjechische het voor de Zwitserse Jolanda Neff.

Op de modderige omloop was het 'stoempen' voor de vrouwen en evenwicht zoeken op de schuine glibberige kanten. Snel ging het niet. De eerste ronde nam meer dan 13 minuten in beslag. Uiteindelijk zouden er slechts drie rondes gereden worden. Goed voor dik 40 minuten ploeteren.

Evie Richards dook als eerste het veld in, maar de 22-jarige Britse moest al snel het commando overlaten aan de 41-jarige Katerina Nash. De Tsjechische, die al jarenlang in de VS woont, deelde haar inspanning goed in en zong het uit tot het einde, al werd ze nog op de hielen gezeten door de sterk naderende Jolanda Nef. De Zwitserse moest uiteindelijk op 18 seconden genoegen nemen met de tweede plaats. Richards werd op 31 seconden derde.

Geen Belgen in de top-10 in Waterloo. De vierde plaats ging naar de Amerikaanse Clara Honsinger en de vijfde naar de Canadese Maghalie Rochette, de winnares van de eerste WB-manche in Iowa City. Verder in de top-10: de Française Caroline Mani, de Canadese Jennifer Jackson, de Nederlanders Manon Bakker en Maud Kaptheijns en de Amerikaanse Rebecca Fahringer.

Ellen Van Loy was met een 15de plaats op 3:43 van Nash beste Belgische. Loes Sels finishte op meer dan 5 minuten als 22ste.