Iserbyt heer en meester in Amerika

6 weergaven

Eli Iserbyt heeft zijn leidersplaats in de Telenet UCI World Cup verstevigd. Een week na zijn zege in Iowa City was de 21-jarige West-Vlaming ook op overtuigende wijze de beste in Waterloo, Wisconsin.

Net als vorige week in Iowa City kregen we een duel tussen Eli Iserbyt en Toon Aerts. Op het zware modderparcours was het zaak overeind te blijven en de risico's goed in te schatten. Voor Iserbyt pakte dat in de tweede ronde niet goed uit. Eerst bleef hij met zijn fiets achter een paaltje haken en even later kwam hij in de modder ten val.

Aerts sloeg meteen een kloof van 15 seconden, maar ook de renner van de Telenet Baloise Lions bleef niet van pech gespaard. Eerst reed hij lek en in de derde ronde mistrapte hij zich op de modderige treden van een trap in het bos. Iserbyt kreeg Aerts opnieuw in het vizier.

Toen Aerts nog eens tegen de grond ging en voor de tweede keer lek reed, bleef er van zijn mooie voorsprong niets meer over. In de vierde ronde schoof Iserbyt opnieuw voorbij Aerts naar de leiding. Aerts nestelde zich in het wiel van zijn concurrent, maar maakte opnieuw een stuurfout, die hem dwong voet aan de grond te zetten en een klim al lopend in plaats van al fietsend af te leggen.

Iserbyt was ribbedebie. Ook de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal maakte nog enkele kleine foutjes, maar de veer bij Aerts was gebroken. Iserbyt bouwde een voorsprong van meer dan een minuut uit en won uiteindelijk met 1 minuut en 8 seconden voorsprong op Aerts, die vorig jaar de crossen van Iowa City en Waterloo wist te winnen.

Op 1:23 legde Michael Vanthourenhout beslag op de derde podiumplaats. De top-10 werd volgemaakt door Gianni Vermeersch, de Nederlander Corné Van Kessel, Quinten Hermans, Nicolas Cleppe, de Nederderlander Joris Nieuwenhuis, Jens Adams en Jim Aernouts.

Dankzij zijn twee zeges op Amerikaanse bodem is Eli Iserbyt uiteraard stevig leider in de Telenet UCI World Cup.