Iserbyt focust volledig op Telenet UCI World Cup

0 weergaven

Eli Iserbyt is dé man van het seizoensbegin. De West-Vlaming leidt in het klassement van de Telenet Superprestige en in dat van de Telenet UCI World Cup, maar zijn focus ligt volledig op de Wereldbeker. Zondag wil hij opnieuw meedingen voor de zege in het Zwitserse Bern.

Iserbyt won de eerste twee Wereldbekers in de Verenigde Staten en is leider in het klassement. Verder won hij ook in Gieten afgelopen weekend en bezet hij dus eveneens de leidersplaats in de Superprestige, die acht manches telt. Maar voor de Superprestige-manche zaterdag in Boom past hij. De combinatie met Bern zondag is te zwaar, vindt hij. 

"We blijven de planning behouden", klinkt het bij zijn team Pauwels Sauzen-Bingoal. "Eli start alleen in Bern." Overigens won Iserbyt vorig jaar de wedstrijd in Bern bij de beloften. "Ik zet alles op dat klassement in de Wereldbeker", zei Iserbyt nog afgelopen zondag. "Op mijn leeftijd kan ik nog niet de drie klassementen combineren, de Superprestige is dit seizoen nog geen doel."

Iserbyt leidt het klassement in de Wereldbeker met 160 punten, 20 meer dan Toon Aerts, Gianni Vermeersch staat derde met 120 punten. Bij de dames topt de Tsjechische Katerina Nash het klassement met 150 punten, de Canadese Maghalie Rochette is tweede met 135 punten, de Amerikaanse Clara Honsinger staat derde met 125 punten. Zowel Rochette, als Honsinger zijn er niet bij in Bern.

LIVE OP PLAY SPORTS

De Telenet UCI World Cup in Bern is zondag vanaf 12u45 LIVE te volgen op Play Sports 3.