5 op een rij voor van der Poel in Heusden-Zolder?

1 weergaven

Op tweede Kerstdag strijkt het veldritcircus traditioneel neer in Heusden-Zolder, voor de Telenet UCI Wereldbeker, de zevende manche van het seizoen. Officieel pas de zesde, want Koksijde werd afgelast.

Met nog 3 crossen in de Telenet UCI Wereldbeker te gaan (Heusden-Zolder, Fiuggi en Hoogerheide) kan Wout Van Aert de eindzege nog moeilijk ontglippen. De laatste twee manches in Namen en Zeven werden dan wel gewonnen door zijn grootste rivaal Mathieu van der Poel, de renner van Crelan-Vastgoedservice pakte in de Verenigde Staten een ruime voorsprong omdat de Nederlander forfait gaf voor de wedstrijden in Las Vegas en Iowa City. Van Aert leidt met 370 punten voor Kevin Pauwels met 294 en Laurens Sweeck met 279. Van der Poel vinden we terug op de zevende plaats met 240 punten.

Sinds 11 december in Overijse lijkt van der Poel onklopbaar, want hij won vier keer op een rij, verder ook nog in Antwerpen, Namen en Diegem. Iedere keer moest Van Aert zich tevreden stellen met de tweede plaats. Toen Van Aert één dag eerder op 10 december won in Essen beleefde van der Poel een slechte dag en eindigde hij op de zestiende plaats en kwam pas ruim 3 minuten later over de finish.

Rob Peeters liet recent een ballonnetje op over zwaardere omlopen. Hij sprak de suggestie uit dat organisatoren misschien maar zelf voor winterse omlopen met modder moeten zorgen door het parcours onder water te spuiten. Ook in Zolder kunnen we ons weer aan een snelheidscross verwachten en dat betekent dat rappe mannen vrij lang moeten kunnen standhouden in de kop van de koers. De vraag zal echter vooral zijn wie van der Poel en Van Aert weet bij te houden.

Voorts is het altijd uitkijken naar de cross in Zolder, want die is uitgegroeid tot een vaste waarde. Dat er al WK's werden gehouden, geeft de wedstrijd nog meer aanzien. Vorig seizoen veroverde Van Aert hier de regenboogtrui die hij nu om de schouders draagt na een tumultueuze wedstrijd waarin de voet van Mathieu kwam vast te zitten in het achterwiel van Wout. Lars Boom en Lars van der Haar hebben hun deelname inmiddels ook bevestigd voor maandag.

Nog dit: vorig jaar won van der Poel de Wereldbekercross op tweede Kerstdag voor een sterke Kevin Pauwels, op amper 2 seconden. De derde plaats ging naar Lars van der Haar. Wout Van Aert moest zich toen tevreden stellen met een achtste plaats op 1'20", maar won een dikke maand later wel het WK op quasi dezelfde omloop.

VOLG HET LIVE OP PLAY SPORTS!
Dames: Maandag 26/12, 13u25 op Play Sports 6
Mannen: Maandag 26/12, 14u55 op Play Sports 6