Aerts: 'Ik kan het allemaal maar moeilijk geloven'

1 weergaven

Toon Aerts snoepte in de laatste manche van de Telenet UCI World Cup alsnog de leiderstrui af van Wout Van Aert. "Ongelooflijk, ik beleef echt een droomseizoen", sprak hij na afloop

"Ik kan het allemaal maar moeilijk geloven", zei de Belgische kampioen. "Als jonge renner droomde ik ervan om een klassement en een titel te winnen, nu breng ik dat voor elkaar in één seizoen. Dat stond niet echt in de sterren geschreven toen ik als junior rondreed."

"Ik heb er echt voor moeten knokken, maar ik pak die eindwinst dan toch. Ik had vooraf gezegd dat het een doel was, maar evident was het niet na vorige week (toen hij zijn trui verloor aan Van Aert na diens zege in Pontchâteau). Ik vertrok ook niet echt super, maar gelukkig kon ik wel snel naar voren rijden en nam ik de leiding."

Aerts reed zelfs even weg bij Mathieu Van der Poel. "Ik kreeg een gaatje en koos voor de aanval, maar het was lastig om voorop te blijven", gaf hij aan. "Mathieu keerde dan terug en hem volgen lukte niet meer op het eind. Ik kon wel nog tempo rijden tot aan de meet en zo word ik tweede."

"Dit is een droom. De Wereldbeker bekroont de meest regelmatige renner van het seizoen. Het betekent heel veel voor mij dat ik dit klassement pak, al besef ik wel dat er volgende week een mooie trui te verdienen is", besloot Aerts.