Regenafdaling helpt Pozzovivo aan de zege

2 weergaven

Domenico Pozzovivo (AG2R) heeft de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Italiaan kwam in La Punt alleen aan door in de afdaling weg te rijden van de laatste vluchter van de dag, Michael Woods (Cannondale). Damiano Caruso (BMC) verliest op basis van de honderdsten in de proloog zijn leiderstrui aan de dagwinnaar.

Pozzovivo haalde het solo na 166,7 kilometer tussen Locarno en La Punt, met onderweg de beklimmingen van de San Bernardinopas en de Albulapas. De Portugees Rui Costa, die de Ronde van Zwitserland al driemaal won, strandde in de gietende regen op de tweede plaats, op vier seconden van de ritwinnaar. De Spanjaard Ion Izagirre vervolledigde het podium. De Zwitser Mathias Frank en de Sloveen Simon Spilak maakten de top vijf compleet.

De leiderstrui hangt vrijdag om de schouders van Pozzovivo, die heel nipt Caruso van de troon stoot. De renner van BMC, die zevende werd, staat in dezelfde tijd als Pozzovivo. Vrijdag staat de zevende etappe op het programma, een bergrit over 166,3 kilometer met start in Zernez en aankomst na de 14,2 kilometer lange beklimming van de Tiefenbachferner.