Démare sprint naar zege, Porte behoudt leiderstrui

1 weergaven

De Franse kampioen klopte Gaviria en Kristoff in een massasprint. Richie Porte blijft de leider in het algemene klassement met 17 seconden voorsprong op Quintana.

Zaterdag stond er een relatief korte rit op het programma in de Ronde van Zwitserland, de renners kregen net geen 124 kilometer voor de wielen. Het was een etappe waarvan je al op voorhand kon zeggen dat de vluchters weinig kans zouden hebben, maar toch waren er vier renners die het probeerden.

De sprintersploegen deden hun werk goed en pakten het gevluchte viertal terug op enkele kilometers van de finishlijn. Het werd een echt duel tussen Arnaud Démare, de kampioen van Frankrijk, en sprintkanon van Quick-Step Floors Fernando Gaviria. Uiteindelijk was het erg nipt, maar was het toch Démare die aan het langste eind trok. Jasper Stuyven was onze snelste landgenoot.

Richie Porte moest zijn leiderstrui niet echt verdedigen vandaag. Hij behoudt een voorsprong van 17 seconden op eerste achtervolger Quintana. Morgen, na een afsluitende tijdrit van 34 km, zit de Ronde van Zwitserland erop.