Van Gestel wint openingsrit in Noorwegen

2 weergaven

Dries Van Gestel heeft woensdag in Noorwegen de openingsrit in de tiende editie van de Tour des Fjords op zijn palmares gebracht.

De 22-jarige renner van Sport Vlaanderen-Baloise maakte deel uit van een vroege vlucht die voorop bleef. Na 189,9 kilometer van Balestrand naar Forde toonde hij zich in de sprint met vier sneller dan de Tsjech Daniel Turek, de Spanjaard Hector Saez en de Deen Torkil Veyhe. Turek (Israel Cycling Academy) is de eerste leider. Dankzij de bonificaties onderweg heeft hij twee seconden voorsprong op Van Gestel.

Een geanimeerde beginfase leverde een kopgroep van twaalf renners op. Snel sprokkelden ze één minuut bij elkaar, maar na heel wat tegenaanvallen meldde zich op de top van de Gaularfjellet een peloton van 80 renners. Op de tweede col van de dag, de Rorvikfjellet, slopen vijf renners weg: Hector Saez, Daniel Turek, Ole Forfang, Torkil Veyhe en Dries Van Gestel. Op de top telden ze 6:30 voorsprong op het peloton, dat te laat de achtervolging inzette in een kletsnat Noorwegen. Op 20 kilometer van het eind bedroeg de voorsprong nog altijd 3 minuten en dus werd er gesprint om de zege. Daarin toonde Van Gestel zich de snelste, goed voor zijn eerste profzege. Het peloton sprintte 26 seconden later om de vijfde stek.