Kristoff bist in Noorwegen

1 weergaven

Alexander Kristoff heeft duidelijk de goede vorm te pakken. De Noor van Katusha biste in de Tour des Fjords en haalde het na 221 kilometer van Ulvik naar Suldalsosen voor de Nederlander Nick van der Lijke (Roompot-Oranje Peloton) en de Duitser Jonas Koch (Verva ActivJet) in een sprint met een groepje van zes.

De koninginnenrit, voor de derde dag op rij in de gietende regen, in deze Noorse rittenkoers zorgde voor een nerveus koersbegin met tal van aanvalspogingen. Een poging met 19 renners strandde al na enkele kilometers door het werk van Katusha dat Alexander Kristoff de bonificatieseconden wilde laten nemen.

Een uitval van zeven renners kende meer succes: Frederic Brun (Fortuneo-Vital Concept), Sjoerd van Ginneken (Roompot Oranje), Nikolai Tefre Lunder (Bliz-Merida), Andreas Stokbro (Riwal Platform), Audun Brekke Flotten (Ringeriks - Kraft), Alex Rasmussen (ColoQuick CULT) en onze landgenoot Jef Van Meirhaeghe (Topsport Vlaanderen-Baloise) verzamelden snel vier minuten. Onderweg zouden ze evenwel op de Røldalsfjellet, de zwaarste klim van de dag, enkele klimmers zien aansluiten: Damiano Caruso, Michael Schär (BMC), Lorenzo Fortunato (Tinkoff), Pieter Weening (Roompot Oranje) en Carl Fredrik Hagen (Sparebanken Sor).

Onder impuls van Katusha en IAM Cycling zou de bonus van de vluchters evenwel snel zakken. Het sein voor Caruso, Schär, Van Ginneken en Weening om er alleen op uit te trekken.