Tsonga pakt eerste titel in meer dan een jaar

0 weergaven

De Fransman Jo-Wilfried Tsonga heeft zondag in eigen land het ATP-tornooi van Montpellier gewonnen. Ook de Argentijn Juan Ignacio Londero mocht vieren in eigen land. Hij deed dat in Cordoba. In het Bulgaarse Sofia ging de titel naar de Rus Daniil Medvedev.

De 33-jarige Tsonga, door blessures teruggevallen naar de 210de plaats op de wereldranglijst, had slechts 1 uur en 15 minuten nodig om in de finale van Montpellier af te rekenen met zijn landgenoot Pierre-Hugues Herbert (ATP 44). Het werd 6-4 en 6-2. Het leverde Tsonga een 17de ATP-titel op, zijn eerste sinds de European Open in Antwerpen in oktober 2017. Voor de 28-jarige Herbert, een dubbelspecialist, was het zijn derde enkelfinale op ATP-niveau. Net als in Winston-Salem (2015) en Shenzhen (2018) beet hij in het zand.

Daniil Medvedev (ATP 16) heeft zondag het ATP-tornooi van Sofia op zijn naam geschreven. De 22-jarige Rus haalde het in de finale van de Hongaar Marton Fucsovics (ATP 47) in twee sets: 6-4 en 6-3. De partij duurde 1 uur en 23 minuten. Medvedev, het derde reekshoofd, veroverde zijn vierde ATP-titel. De 26-jarige Fucsovics mikte op zijn tweede ATP-titel.

In het Argentijnse Cordoba ging de eindzege naar thuisspeler Juan Ignacio Londero (ATP 112). De 25-jarige Londero haalde het in de finale na 2 uur en 5 minuten tennis met 3-6, 7-5 en 6-1 van zijn landgenoot Guido Pella (ATP 58). Het is voor Londero zijn eerste ATP-titel. De Argentijn stond met een wildcard op de hoofdtabel. Door zijn eindzege maakt hij op de nieuwe ATP-ranking van maandag een sprong van 112 naar 69. Voor de 28-jarige Pella was het zijn vierde finale op het ATP-circuit. Hij kon echter nog geen enkele eindstrijd winnen.