Titels voor Zverev en Paire

1 weergaven

De Fransman Benoit Paire (ATP 51) en de Duitser Alexander Zverev (ATP 5) hebben respectievelijk het ATP-tornooi van Lyon en Genève gewonnen.

Paire versloeg zaterdag in de finale voor eigen volk de Canadese youngster Felix Auger-Aliassime (ATP 28) met 6-4 en 6-3.  Voor de 27-jarige is het de derde ATP-tornooizege uit zijn carrière. Vorige maand won hij de titel in het Marokkaanse Marrakesh. In juli 2015 was hij de beste in het Zweedse Bastad. Ook daar was de ondergrond telkens gravel. De pas 18-jarige Felix Auger-Aliassime moet voorlopig nog even wachten op een eerste ATP-titel. In februari speelde de tiener zijn eerste finale, maar toen botste hij op het gravel in Rio op de Serviër Laslo Dere.

In de finale in Genève versloeg het eerste reekshoofd Alexander Zverev zaterdag de Chileen Nicolas Jarry (ATP 75) met 6-3, 3-6 en 7-6 (10/8). De wedstrijd, die door de regen een tijd werd onderbroken, duurde 2 uur en 37 minuten. Voor de 22-jarige Zverev is het de elfde ATP-tornooizege, de eerste dit jaar. Hij was ook al zes keer verliezend finalist. Op Roland Garros, dat zondag begint, haalde de Duitser vorig jaar de kwartfinales. De 23-jarige Jarry speelde zijn tweede finale. In maart vorig jaar werd hij runner-up in het Braziliaanse São Paulo.