De Rossi verlaat AS Roma

1 weergaven

Na 18 jaar trouwe dienst zal Daniele De Rossi vertrekken bij AS Roma. De Italiaan zet echter geen punt achter zijn carrière. De Rossi vierde zijn grootst succes in 2006. Hij werd toen wereldkampioen met Italië.

Op 26 mei kunnen de supporters van AS Roma afscheid nemen van Daniele De Rossi. De Italiaan maakte op 10 oktober 2001 zijn debuut voor de Giallorossi. "Achttien jaar lang is Daniele het kloppend hart van AS Roma geweest. Op het veld vertegenwoordigde hij al die tijd met trots de AS Roma-fans en hij groeide uit tot één van de beste middenvelders van Europa. We zullen allemaal een traantje laten wanneer hij het shirt van de Giallorossi voor het laatst zal aantrekken. Maar we respecteren zijn wens om zijn carrière voort te zetten, ook al zal dat niet in Rome zijn. Ik wil Daniele bedanken voor zijn enorme toewijding. Onze deur zal altijd openstaan voor hem", verklaart voorzitter Jim Pallotta.

De Rossi speelde tot dusver 615 wedstrijden voor de club en scoorde daarin 63 keer. Met AS Roma won hij twee keer de Italiaanse beker en één keer de supercup.