Persoonlijk akkoord de Ligt met Juventus

2 weergaven

De transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus is nagenoeg rond. Dat verklaart de makelaar van de Nederlandse verdediger aan De Telegraaf. De Ligt zou daarmee een transfer naar Manchester United links laten liggen en kiezen voor een avontuur in Italië. Volgens Raiola is Ajax nu aan zet.

Waar voetbalt Matthijs de Ligt volgend seizoen? Het is de vraag van 50 miljoen. Volgens zijn zaakwaarnemer is de centrale verdediger althans rond met Juventus. Het lijkt er dus op dat de Nederlander de komende vijf seizoenen  waar te nemen is in het Allianz Stadium in Turijn. 

De Ligt had keuze te over nadat hij dit seizoen zijn status als toptalent bevestigde bij Ajax. Barcelona meldde zich net als voor dat andere talent van De Toekomst, Frenkie de Jong. Die laatste is inmiddels al gepresenteerd, terwijl zijn maat steeds meer flirt met La Vecchia Signora en ook met Cristiano Ronaldo (na de Nations League-finale in Porto, red.)

Als het aan de Ligt lag, was ook hij al lang gepresenteerd in Turijn, maar Ajax wil niet meewerken. Het openingsbod aan Ajax van Juventus bedraagt vijftig miljoen euro zonder bonussen. "Te laag", vindt Ajax. "Geheel volgens afspraak", beweert Mino Raiola, zaakwaarnemer van de Ligt. Daarvoor beroept hij zich op een afspraak die de speler en de club vorige zomer maakten. In ruil voor een langer verblijf van minimaal een seizoen, zou worden meegewerkt aan een transfer, waarbij volgens getuigen (lees: vader Frank de Ligt en begeleider Barry Hulshoff) een bedrag tussen de 45 en 50 miljoen euro zou zijn genoemd. Het zwart-op-wit zetten, zou niet nodig zijn geweest, omdat Ajax 'er binnen vijf minuten met een club uit zou zijn'.

Een jaar later houden de Amsterdammers zich dus blijkbaar niet aan hun woord en willen veel meer vangen voor hun Golden Boy (de Ligt won deze trofee eerder dit seizoen, red.) "Er zijn afspraken gemaakt met Matthijs en het is aan Ajax hoe de club daarmee omgaat", aldus Raiola, die verder ook aangeeft niet verder te willen onderhandelen via de media en ook niets kwijt wil over het bod van Juventus, dat 50 miljoen euro zou bedragen.