Mertens wint op de valreep van Praet

1 weergaven

Napoli heeft met 2-1 gewonnen van Sampdoria op de 19de speeldag van de Italiaanse Serie A. Napoli-verdediger Lorenzo Tonelli zorgde er in de allerlaatste seconden van de wedstrijd voor dat Napoli de drie punten thuis kon houden.

Zowel Dries Mertens bij Napoli als Dennis Praet bij Sampdoria kregen een basisplaats van hun coach. In een gesloten eerste helft vielen er niet veel kansen te noteren. Na 30 minuten kregen de toeschouwers toch een doelpunt te zien toen Napoli-verdediger Elseid Hysaj een voorzet van Patrik Schick ongelukkig tegen het lichaam kreeg en de bal zo in eigen doel zag verdwijnen.

Na de rust ging Napoli op zoek naar de gelijkmaker en werd daarbij geholpen toen Sampdoria-verdediger Matias Silvestre, die na 61 minuten het veld moest verlaten met zijn tweede gele kaart. In de 78ste minuut was het uiteindelijk invaller Manolo Gabbiadini die voor Napoli de gelijkmaker met wat geluk kon binnenduwen.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, tot Lorenzo Tonelli in de 95ste minuut Napoli alsnog de volle buit bezorgde. Dennis Praet werd na 76 minuten vervangen, Dries Mertens speelde de volledige wedstrijd.

Door de overwinning komt Napoli naast AS Roma op de tweede plaats van het klassement te staan met 38 punten en volgt het op 4 punten van leider Juventus, dat wel nog twee wedstrijden minder gespeeld heeft dan Napoli. Sampdoria staat voorlopig op de 13de plaats met 23 punten uit 19 wedstrijden.