Giorgio Chiellini loopt zware knieblessure op

2 weergaven

Juventus-kapitein Giorgio Chiellini heeft vrijdag op training een zware knieblessure opgelopen en moet onder het mes. Dat deelde zijn club mee. De 35-jarige centrale verdediger is wellicht maanden buiten strijd.

"Onderzoek bracht schade aan de voorste kruisband in de rechterknie aan het licht. Een operatie is noodzakelijk", meldde Juventus. De Italiaanse kampioen doet geen prognose over de duur van zijn onbeschikbaarheid. Sommige Italiaanse media menen dat zijn seizoen nu al afgelopen is. Chiellini vormt een vast centraal verdedigersduo met Leonardo Bonucci.

De kans is groot dat de 20-jarige Nederlander Matthijs De Ligt, voor 75 miljoen euro overgenomen van Ajax, zaterdag tegen Napoli zijn plaats inneemt. Daniele Rugani en de van Sassuolo overgekomen Turk Merih Demiral zijn andere opties voor trainer Maurizio Sarri.

103-voudig international Chiellini speelt al sinds 2005 voor Juventus en hielp "de Oude Dame" aan acht landstitels op rij. Vorig weekend scoorde hij nog het enige doelpunt in de wedstrijd van de eerste speeldag, op verplaatsing bij Parma.