Tielemans tekent voor vier seizoenen bij Leicester City

1 weergaven

Youri Tielemans verlaat het Franse AS Monaco voor Premier League-club Leicester City, waar hij het voorbije halfjaar al op uitleenbasis aan de slag was. In het King Power Stadium ondertekende de 22-jarige Rode Duivel een contract voor vier seizoenen, zo maakte de club maandag bekend.

Met de transfer van de middenvelder zou een bedrag van 45 miljoen euro gemoeid zijn en daarmee wordt hij de op vier na duurste Belg ooit. Enkel voor Eden Hazard (100 miljoen), Romelu Lukaku (85 miljoen), Kevin De Bruyne (75 miljoen) en Christian Benteke (46 miljoen) werd er ooit meer betaald. Twee jaar geleden moest Monaco net iets meer dan 25 miljoen euro overmaken aan Anderlecht om het jeugdproduct weg te halen in het Astridpark.

In het prinsdom had Tielemans het lastig om zich te integreren, pas bij zijn uitleenbeurt aan Leicester vond hij vorige winter het voetbalplezier terug. Dat vertaalde zich op het veld, want Tielemans liet in dertien Premier League-wedstrijden drie doelpunten en vier assists noteren. Wekelijks was hij er bij de uitblinkers en dat wekte de interesse van andere Engelse clubs, maar uiteindelijk speelde Leicester het kortst op de bal om de middenvelder, die zelf had aangegeven graag te willen blijven, definitief binnen te halen. Monaco van zijn kant incasseert twintig miljoen euro meer dan het twee jaar geleden moest neertellen: een win-winsituatie.

"Het is een fantastisch gevoel om voor deze club te mogen tekenen", vertelde Tielemans in een eerste reactie. "Ik denk dat er voldoende talent in deze ploeg zit om iets speciaal neer te zetten en voor elke speler is het opwindend om daar deel van uit te maken. Ik kijk ernaar uit om de voorbereiding te starten met deze club."