Manchester City veegt Chelsea met 6-0 van de mat

1 weergaven

Manchester City heeft Chelsea helemaal afgedroogd op de 26ste speeldag van de Premier League. De Citizens maakten met 6-0 helemaal kipkap van het 'Sarri-Ball', dat in Engeland nu al omgedoopt wordt tot 'Sorri-Ball'.

Eden Hazard leek wel zin te hebben in de topper, want toonde zich meteen aanwezig. Maar Chelsea kreeg meteen een koude douche te verwerken, want in minder dan 25 minuten stonden de Blues 4-0 in het krijt.

Kevin De Bruyne zag Bernardo Silva alleen lopen op rechts en speelde de vrije trap snel in zijn richting. Aan de overzijde kon Raheem Sterling (4.) de ban al vroeg in de match breken. Nadien ontbond Sergio Aguëro zijn duivels. Eerst liet de Argentijn nog een onwaarschijnlijke misser optekenen, maar in minuut 13 deed hij die met een weergaloze zwieper in de winkelhaak vergeten. Nadien strafte Aguëro (19.) een slechte terugspeelbal van Barkley genadeloos af. En nog ging de storm niet liggen, want Ilkay Gündogan (25.) maakte er nog voor het halfuur 4-0 van. Een afvallende bal trapte hij staalhard buiten het bereik van doelman Kepa. Chelsea speelde eigenlijk goed mee en dreigde nog via Higuain en Pedro, maar scoren lukte gewoonweg niet.

Na de thee kopte Aguëro zijn derde op de lat, maar de hattrick zou er toch komen. Na een foute tackle van Azpilicuezta op Sterling, mocht de Argentijn (56.) aanleggen vanaf de stip: 5-0. Het is zijn elfde hattrick in de Premier League. Daarmee evenaart hij het record van Alan Shearer. Sterling (79.) maakte de blammage voor de Londense bezoekers compleet. Nooit eerder incasseerde Chelsea zes tegentreffers in de Premier League, het is meteen ook de zwaarste competitienederlaag in 28 jaar voor de Blues. Coach Sarri kon zijn teleurstelling maar moeilijk te baas, en weigerde na het duel een hand te geven aan collega Guardiola. City komt weer naast Liverpool op kop, maar heeft wel een match meer gespeeld. Chelsea deelt de vijfde plaats met Arsenal.