Leicester boekt grootste uitzege ooit in Premier League

0 weergaven

Leicester City heeft vrijdagavond op bezoek bij Southampton voor de grootste uitzege ooit gezorgd in de Premier League. Op de tiende speeldag vernederden The Foxes de thuisploeg met 0-9.

Rode Duivel Youri Tielemans pikte zijn doelpuntje mee in de historische monsterzege in het St. Mary's Stadium. Leicester klimt naar de tweede plek in de stand. Nadat Chilwell in twee tijden de 0-1 op het scorebord had geprikt, moest Southampton met tien man voort. Na een schandalige tackle op de kuit van Perez kreeg Bertrand rood.

Leicester City buitte het nummerieke voordeel uit en speelde de thuisploeg van de mat. Tielemans (17.) verdubbelde met een lage schuiver de voorsprong en bood uitblinker Perez (19.) na een slim een-tweetje de 0-3 aan. Diezelfde Perez (39. en 57.) zou net als Vardy (45., 58. en 90.+4) een hattrick maken. Tussendoor scoorde ook Maddison (85.).

De monsterzege gaat in de geschiedenisboeken van de Premier League, want het is meteen de grootste uitzege ooit. Die stond tot nu op naam van Manchester United, dat op 6 februari 1999 Nottingham Forest versloeg met 1-8. Het is ook een evenaring van de grootste overwinning ooit. Een record dat Leicester deelt met Manchester United. The Red Devils smeerden Ipswich Town op 4 maart 1995 een droge 9-0 aan.