Lampard boekt eerste zege als coach van Chelsea

1 weergaven

Chelsea heeft op de derde speeldag in de Premier League een felbevochten 2-3 zege geboekt op het veld van Norwich City. Het is de eerste driepunter sinds clubicoon Frank Lampard aan het hoofd van The Blues staat. Michy Batshuayi kreeg voor het eerst dit seizoen een plek op de Chelsea-bank, maar kwam niet in actie.

Abraham (3.) bracht Chelsea vlug voor, maar Cantwell (6.) stelde even snel gelijk. Via Mount (17.) ging het team uit Londen weer aan de leiding, al hing Pukki (30.) de bordjes opnieuw op gelijke hoogte. Abraham (68.) zorgde halfweg de tweede periode voor een nieuwe bezoekende voorsprong, en nu hield Chelsea wel stand. Norwich ging tevergeefs op zoek naar de nieuwe gelijkmaker.

Voor Batshuayi is zijn plek op de bank een kleine opsteker. De Rode Duivel leek voorlopig niet echt in de plannen te passen van nieuwbakken coach Lampard, en moest tevreden zijn met speelminuten bij de beloften.

Lampard kende met Chelsea een mislukte start in de Premier League. Na een zware 4-0 nederlaag in de opener bij Manchester United, volgde een teleurstellende 1-1 draw thuis tegen Leicester City. Lampard had dus voor die twee partijen geen plaats voor Batshuayi in zijn kern. Met vier punten uit drie duels staat Chelsea in de middenmoot.