De Bruyne staat er weer, Kabasele is de antiheld

1 weergaven

In de Premier League heeft leider Manchester City Watford verslagen met 3-1. Kevin De Bruyne stond in de basis, Vincent Kompany zat niet in de kern bij City. Bij Watford maakte Christian Kabasele een own-goal.

De Bruyne moest afgelopen zondag in de wedstrijd op verplaatsing bij Crystal Palace het terrein nog op een draagberrie verlaten, maar startte dinsdag alweer in de basis bij Manchester City, dat op de 22ste speeldag in de Premier League Watford ontving. Bij een tegenaanval in het slot van de wedstrijd tegen Palace werd De Bruyne genadeloos neergemaaid door Jason Puncheon. De Rode Duivel werd geraakt aan de rechterenkel, maar bleek uiteindelijk zonder kleerscheuren uit het duel te zijn gekomen.

Tegen Watford stond De Bruyne 79 minuten tussen de lijnen, toen gunde Pep Guardiola de draaischijf van de ploeg rust. Op dat moment stond het 3-0 voor Manchester City. Al in de eerste minuut deed Sterling de netten trillen en in de 13de minuut scoorde Christian Kabasele ongelukkig een own-goal. De Rode Duivel zou de 90 minuten vol maken. Bij City ontbrak een andere Rode Duivel, Vincent Kompany, met een kuitblessure.

In de 63ste minuut deed Aguero de boeken voor Watford helemaal toe door er 3-0 van te maken. In de slotfase kon Gray nog milderen tot 3-1. City heeft in de stand 15 punten voorsprong op Manchester United. Watford staat tiende met liefst 37 punten minder dan de ongenaakbare club van Kevin De Bruyne.