Arsenal smeert Solskjaer eerste competitienederlaag aan

16 weergaven

Arsenal heeft de topper van de 30ste speeldag in de Premier League tegen Manchester United gewonnen met 2-0. Voor The Red Devils, met Romelu Lukaku tussen de lijnen, was het de eerste competitienederlaag onder coach Ole Gunnar Solskjaer.

De Gunners openden furieus voor eigen publiek. Aubameyang vuurde na minder dan tien minuten een eerste waarschuwingsschot af, net boven de lat. Het antwoord van United kwam er een minuut later via Lukaku, maar zijn poging strandde van dichtbij tegen het doelkader. Granit Xhaka (11.) trof wel raak. Met een pegel vanop 25 meter zette hij doelman De Gea op het verkeerde been: 1-0.

Het geluk was niet aan de zijde van ManU, want ook Fred trof het doelkader. Ook Lukaku was op slag van rust nog dicht bij de gelijkmaker. De Rode Duivel omspeelde doelman Leno, maar die gooide zich net op tijd in de lijn van het leer om Lukaku het scoren te beletten.

Na de pauze verdubbelde Pierre-Emerick Aubameyang (68.) de voorsprong van Arsenal vanop de strafschopstip. De bezoekers konden daarop geen vuist meer maken.

Manchester raakt door het verlies de vierde plaats kwijt aan Arsenal. De Gunners hebben na dertig speeldagen 60 punten, Manchester United 58. Ole Gunnar Solskjaer volgde in december de ontslagen José Mourinho op. Van de vorige twaalf competitieduels onder zijn leiding won Manchester United er tien en eindigden twee wedstrijden onbeslist.