Toch een schorsing voor Brady

2 weergaven

De Amerikaanse quarterback Tom Brady zal toch een schorsing van vier speeldagen moeten uitzitten voor zijn aandeel in "Deflategate", een zaak waarbij zijn team New England Patriots de ballen bewust niet hard genoeg opblies, om ze zo makkelijker te kunnen vangen.

De 38-jarige Brady, één van de beste quaterbacks in de geschiedenis van de sport, werd in mei 2015 voor vier speeldagen geschorst, omdat hij zou geweten hebben dat medewerkers van zijn team lucht uit de ballen had laten lopen voor de halve finale van het American Football tegen de Indianapolis Colts. Die beslissing werd in september weer ongedaan maakt door een rechter in New York, waarop de NFL meteen in beroep ging en nu alsnog zijn slag thuis haalt.

De rechter hief de schorsing in september op, omdat NFL-baas Roger Goodell het recht niet zou hebben om Brady te schorsen. Volgens de beroepsrechter heeft Goodell echter de rechten gebruikt die hij volgens de CAO van de NFL-spelers heeft.

De Patriots wonnen de "deflategate game" tegen de Cols met 45-7. Twee weken later veroverden ze hun vierde titel door de Seattle Seahawks in de Super Bowl met 28-24 te verslaan. Brady is getrouwd met het Braziliaanse topmodel Gisele Bundchen. Ze hebben twee kinderen.