Superster in de NFL wekenlang geschorst nadat hij speler op het hoofd slaat met helm (VIDEO)

0 weergaven

Myles Garrett van de Cleveland Browns is voor onbepaalde tijd geschorst door de National Football League. De verdediger sloeg in de laatste seconden van de Browns ' overwinning tegen rivaal Pittsburgh Steelers een helm op het hoofd van een tegenstander.

De Cleveland Browns lijken wel drama aan te trekken. Na decennialang in de kelder van de NFL te hebben doorgebracht, hadden ze dit seizoen eindelijk een team dat kon wedijveren met de topteams. Maar door allerlei omstandigheden liep het weer mis: quarterback Baker Mayfield gooit de ene interceptie na de andere, geen enkel ander team maakte meer penalty's en de vele nieuwe spelers kibbelden meer dan ze samen speelden.

Het dieptepunt kwam afgelopen donderdagnacht. Er werd nog eens gewonnen, dat wel. De Pittsburgh Steelers gingen eraan met 21-7. Dankzij enkele blessures bij de rivaal van de Browns, maar toch ook omdat de defensie van dat team op punt stond. Defensieleider is Myles Garrett. Maar die liet zich helemaal gaan in het slot van de wedstrijd. Hij gooide Steelers-quarterback Mason Rudolph tegen de grond voor een 'sack', maar liet niet los.

Rudolph reageerde met een paar duwen en intussen kwamen enkele andere spelers tussenbeide. Toen liep het helemaal fout. Garrett nam de helm van Rudolph en knalde die tot eenieders verbazing boven op het hoofd van de quarterback. Vervolgens begonnen beide teams aan een robbertje vechten, met onder meer Steelers-speler Markice Pouncey die Garrett een paar rake motten in het gezicht verkocht. Iedereen kwam weg zonder blessures, maar het gezichtsverlies voor de NFL was een feit.

Garrett is nu geschorst tot minstens het einde van het seizoen en de mogelijke play-offs. Mogelijk komen daar nog enkele weken in het nieuwe seizoen bij. Pouncey kreeg drie wedstrijden, Larry Ogunjobi (Browns) kreeg een wedstrijd.