NFL gaat op zoek naar opvolger voor Denver Broncos

2 weergaven

De National Football League (NFL) begint vannacht aan het 97ste seizoen uit zijn geschiedenis. De 32 American football-teams gaan op zoek naar een opvolger van de Denver Broncos, die vorig jaar de Super Bowl wonnen.

Vorig jaar was een jubileumjaar, want het was de vijftigste editie van het grootste sportevenement in de VS en bij uitbreiding de hele wereld. Dit jaar wordt Super Bowl LI (Romeinse nummering, red.) gespeeld op 5 februari 2017 in het NRG Stadium in Houston (Texas). Vannacht opent de competitie, met zestien speeldagen en nadien play-offs met de beste teams uit de acht divisies, in Denver. Daar openen, traditioneel altijd de regerende kampioenen, de Broncos tegen Carolina Panthers, nota bene het team dat ze met 10-24 klopten in de voorbije Super Bowl.

Om verschillende redenen wordt het een interessant seizoen. Niet alleen moest de NFL na 18 seizoenen afscheid nemen van Peyton Manning, die met de Broncos zijn tweede Super Bowl won en de geschiedenis zal ingaan als één van de beste quarterbacks ooit. Ook latere Hall of Famers Charles Woodson, Calvin Johnson, Jared Allen en Marshawn Lynch zetten een punt achter hun carrière.

Maar het wordt ook het eerste seizoen van de Los Angeles Rams, een team dat zich voordien situeerde in Saint Louis maar door de NFL zelf werd verhuisd naar het commercieel interessantere LA. Bovendien zullen vier wedstrijden plaatsvinden buiten de VS. Drie wedstrijden zullen gespeeld worden in London (Wembley en Twickenham), maar voor het eerst wordt ook een NFL-wedstrijd gespeeld in Mexico. In Mexico City spelen de Oakland Raiders en de Houston Texans op 21 november in het Azteka Stadium.

De New England Patriots moeten het de eerste vier wedstrijden doen zonder hun legendarische quarterback Tom Brady (getrouwd met topmodel Gisele Bündchen, red.) door een schorsing, maar worden nog steeds tot de favorieten voor een nieuwe Super Bowl genoemd. Ook de Carolina Panthers, Arizona Cardinals, Pittsburgh Steelers, Seattle Seahawks en Cincinnati Bengals worden genoemd bij de topkandidaten.