Denver Broncos veroveren derde Super Bowl

1 weergaven

De Denver Broncos hebben afgelopen nacht de vijftigste editie van de Super Bowl met 24-10 van de Carolina Panthers gewonnen. Dat is de finale van de belangrijkste competitie in het American Football.

De hoogmis van het American Football kende deze nacht zijn orgelpunt. Het was de vijftigste editie van de finale van de 'Amerikaanse Champions League'. Tijdens de rust verzorgden Coldplay, Beyoncé en Bruno Mars het feestje voor de Broncos al. Ze stonden toen immers 13-7 voor.

In 170 landen was men getuige van de winst voor Denver. Liefst 120 miljoen mensen zagen de ploeg van de 39-jarige quarterback Peyton Manning na een 24-10 overwinning zijn derde Super Bowl in ontvangst nemen.

OUDSTE QUARTERBACK

Met zijn 39 jaar en 320 dagen is Peyton Manning de oudste quarterback in de geschiedenis van het American Football die de Super Bowl wint. Hij is ook de eerste quarterback die met twee verschillende teams wint. In 2007 won hij immers de Super Bowl al met de Indiana Colts.

De vijftigste Super Bowl ging dus naar de Denver Broncos, die al voor de derde keer de landelijke titel pakken. Het was al de achtste keer dat ze in de finale stonden.

TWEEDE NEDERLAAG

Voor de Carolina Panthers was het hun tweede finale en meteen ook hun tweede nederlaag daarin. Ondanks het feit dat de Panthers dit jaar slechts een wedstrijd verloren hadden, slaagden ze er niet in de zeer agressieve verdediging van de Broncos te ontwrichten. Ze maakten te veel fouten om aanspraak te maken op de overwinning.

 De Broncos volgen de New England Patriots op. Zij zetten vorig jaar de Super Bowl in hun trofeeënkast.