Toronto grijpt de macht, Minnesota ontslaat coach na overwinning

1 weergaven

Toronto heeft zondag in de NBA de volle buit gepakt tegen Indiana: 121-105. Door de zege klimt het team naar de leiding in de Eastern Conference. Ander opvallend nieuws komt uit Minnesota: de Timberwolves ontsloegen hun coach en dat na een overwinning...

Toronto haalde het na een collectieve prestatie, met acht spelers die 10 punten scoorden of meer. Het Canadese team kon ook opnieuw rekenen op Kyle Lowry, die de voorbije weken sukkelde met pijn aan de rug. Hij was goed voor 12 punten en 8 assists. Toronto staat in het oosten aan kop met 30 zeges tegen 12 nederlagen. Het is de eerste NBA-ploeg, in beide conferenties, die de kaap van 30 overwinningen rondt.

Oklahoma City liet zich verrassen door Washington met 98-116. Dat lag niet aan Russell Westbrook, die goed was voor alweer een triple double: 22 punten, 15 rebounds en 13 assists. Oklahoma City (25 zeges - 14 nederlagen) staat in het westen derde. Minnesota klopte de LA Lakers met 108-86. Toch zetten de Timberwolves na de wedstrijd de samenwerking met coach Tom Thibodeau stop.

"We willen Tom voor zijn inzet bedanken en wensen hem het beste", klinkt het in een mededeling van Timberwolves-eigenaar Glen Taylor. "Deze beslissingen zijn nooit eenvoudig, maar het was noodzakelijk om onze club vooruit te laten gaan."

De 60-jarige Thibodeau was op post sinds april 2016. Na een moeilijk seizoensbegin staan de Timberwolves (19 zeges - 21 nederlagen) op de elfde plaats in de Western Conference. Thibodeau, in 2011 nog verkozen tot beste coach in de NBA, telt bij Minnesota 97 overwinningen tegen 107 nederlagen. Dat is het op één na beste resultaat voor een trainer uit de geschiedenis van het team.