LeBron James toont geen genade voor ex-team Miami Heat

14 weergaven

LeBron James heeft vrijdag met Cleveland Cavaliers in eigen huis met 114-84 gewonnen van zijn vorig team Miami Heat in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA).

King James was in de Quicken Loans Arena goed voor 27 punten, acht assists en evenveel rebounds. Met een totaal van 27.315 punten staat de 31-jarige LeBron James nu op de negende plaats in de topscorerslijst aller tijden in de NBA. Voor regerend kampioen Cleveland was het de zestiende overwinning in 21 wedstrijden en daarmee staan ze aan de leiding in de Eastern Conference. Miami Heat, de NBA-kampioen van 2012 en 2013, incasseerde zijn vierde nederlaag op rij.

Bij Oklahoma City Thunder lukte vedette Russell Westbrook zijn zevende triple double op rij, een kunststukje dat hem werd voorgedaan door Oscar Robertson (1961) en Michael Jordan (1989). Het record van negen triple doubles op rij zette Wilt Chamberlain in 1969 neer. Maar ondanks zijn 27 punten, tien rebounds en evenveel assists liep OKC toch tegen een verrassende 99-102 thuisnederlaag aan tegen Houston Rockets.