Harden blijft met Houston scoren aan lopende band

0 weergaven

Houston heeft in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) Dallas geklopt met 120-104. James Harden was met 31 punten andermaal de grote uitblinker bij de Rockets. De 29-jarige Amerikaan scoorde nu al dertig wedstrijden op rij minstens dertig punten. Alleen de legendarische Wilt Chamberlain deed met 65 partijen beter.

Harden moest zich wel dubbel plooien om de kaap van dertig punten te ronden. Op drie minuten van het einde stond de teller om 'amper' twintig, waarna 'The Beard' nog een sterke eindspurt inzette met elf punten. "Het is een eer om in een lijstje te staan met Chamberlain", reageerde Harden. "Hij behoort tot de grootsten die ooit een basketbal aangeraakt hebben. De weg naar zijn record is nog lang, maar dit is een begin. Ik moet gewoon proberen om deze reeks verder te zetten." Minnesota, woensdag de tegenstander van Houston, is dus maar beter op zijn hoede.

Oklahoma City kon in zijn 120-111 winst tegen Portland teren op een wel heel sterke Paul George, die goed was voor maar liefst 47 punten. Ook zijn ploegmaat Russell Westbrook had met een nieuwe 'triple double' (21 punten, 14 rebounds en 11 assists) een groot aandeel in de overwinning.