Dramatische driepunters luiden einde zegereeks Golden State in

1 weergaven

Elf keer op rij wist Golden State te winnen in de NBA, maar zaterdagavond kwam er voor de regerende NBA-kampioen een onverwacht einde aan die zegereeks.

De Warriors verloren voor eigen publiek in Oakland met 81-96 van de Denver Nuggets. Met een conversiepercentage van 11% bij de driepunters was de oorzaak van de nederlaag snel gevonden. Slechts 3 van de 27 driepuntpogingen van Golden State leverden punten op. Het was al van 2008 geleden dat de Warriors zo slecht vanop afstand geshot hadden.

"Het leek alsof we er met onze hoofden niet bij waren", sprak coach Steve Kerr na afloop. "Soms word je na een lange zegereeks wat gemakzuchtig. Ze deden wel hun best, maar het was niet genoeg om te winnen." Door de verrassende nederlaag tegen de Nuggets moeten de Warriors de leiding in de Western Conference afstaan aan de Houston Rockets, die zaterdag niet in actie kwamen en nog twee matchen tegoed hebben.

De leider in de Eastern Conference, Boston, wist wel te winnen. De Celtics versloegen de Chicago Bulls met 117-92. Kyrie Irving was de uitblinker met 25 punten.