Boston wint na miraculeuze comeback topper tegen Houston

1 weergaven

De Boston Celtics hebben donderdagavond in de NBA het topduel tegen de Houston Rockets op het nippertje gewonnen. Het werd 99-98. Ondertussen konden de Golden State Warriors goed nieuws melden over sterspeler Stephen Curry.

Boston, met een uitblinkende Kylie Irving, knokte zich terug van een achterstand die was opgelopen tot liefst 26 punten. Door de zege blijft Boston het best presterende team in de Eastern Conference van de NBA. Houston moet in de Western Conference alleen titelverdediger Golden State Warriors voor zich dulden.

Irving was goed voor 26 punten, maar Al Horford haalde de winst binnen met de beslissende worp op 4 seconden van het einde. Bij Houston was er opnieuw een hoofdrol voor James Harden, die tot 34 punten, 10 assists en 6 rebounds kwam. De Celtics staan op 29 overwinningen tegen 10 nederlagen.

De Golden State Warriors kunnen komende zaterdag tegen de Memphis Grizzlies hoogstwaarschijnlijk opnieuw rekenen op sterspeler Stephen Curry. Dat bevestigde Steve Kerr, coach van de titelverdediger in de NBA, donderdag. Curry ligt sinds begin december in de lappenmand met een enkelblessure. De Warriors nemen het eerst vrijdagavond/vanavond nog op tegen de Charlotte Hornets, maar dat zal nog zonder Curry zijn.

"Het zou niet verstandig zijn hem vrijdag al te laten spelen", liet Kerr optekenen. "Al zou hij het wel al graag willen. Het ligt meer voor de hand dat hij zaterdag weer speelminuten maakt. Als alles goed verloopt, verwacht dat ik dat hij er zaterdag bij is."

Curry blesseerde zich op 6 december in het uitduel bij New Orleans. In het slot van de partij verzwikte hij zijn rechterenkel, een MRI-scan bracht nadien een verstuiking aan het licht. Met 28 zeges op 35 wedstrijden staat regerend landskampioen Golden State aan de leiding in de Western Conference.