Nederland boven tijdens GP van China

4 weergaven

Jeffrey Herlings heeft de GP van China op zijn naam geschreven. De wedstrijd in China is meteen ook de laatste van het seizoen. In de MX2 zorgde Jago Geerts ervoor dat hij zeker is van het brons.

De eerste manche in China ging naar de Nederlander Glenn Colderhoff. Zijn landgenoot Jeffrey Herlings reed als tweede over de finish. Tim Gajser, die al zeker was van de wereldtitel, reed rustig naar een derde plaats. 

In de tweede manche waren de rollen omgekeerd voor de Nederlanders. Jeffrey Herlings ging lopen met de overwinning terwijl Colderhoff tevreden moest zijn met een tweede plaats. De Zwitser Jeremy Seewer kwam in de tweede manche als derde over de meet. Jeremy Van Horebeek sloot de GP van China af met een vijfde en zevende plaats. Kevin Strijbos moest de strijd staken en gaf op. In de WK-stand sluit Gajser af met 782 punten, voor Seewer (580 ptn) en Coldenhoff (535 ptn). Jeremy Van Horebeek (Honda) is als achtste (433 ptn) beste Belg.

In de MX2 won de wereldkampioen, Jorge Pardo, beide manches. Jago Geerts zorgde met een vierde en derde plaats ervoor dat zijn derde plaats in de WK-tussenstand zekerheid werd. De Belg pakt zo brons in de MX2. In de WK-stand sluit Prado af met 837 punten. De Deen Thomas Kjær Olsen (Husqvarna) volgt als tweede met 624 punten, voor Geerts (543 ptn). Brent Van doninck (Honda), die in China niet in actie kwam, is zeventiende met 172 punten.