Gajser wereldkampioen in MXGP

2 weergaven

Tim Gajser (Honda) is voor de tweede keer in zijn loopbaan wereldkampioen in de MXGP-klasse. Een vijfde plaats in de eerste reeks van de Grote Prijs van Italië was genoeg voor de 22-jarige Sloveen.

Tim Gajser had nog dertien punten nodig om zeker te zijn van een tweede wereldtitel in de MXGP-klasse. De Sloveen behaalde dat aantal punten al tijdens de eerste reeks van de Grote Prijs van Italië. De Nederlander Glenn Coldenhoff (KTM) won op het circuit in Imola de eerste reeks, voor de Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha), de grote rivaal van Gajser in de WK-stand. In 2015 won hij het wereldkampioenschap in de MX2. Het jaar daarna ging hij een stapje hoger naar de MXGP en won meteen de wereldtitel. Gajser volgt de Nederlander Jeffrey Herlings op als eindwinnaar. 

In de MX2 was de Spaanse WK-leider Jorge Prado (KTM) de snelste in de eerste reeks. Hij bleef de Deen Thomas Kjer Olsen (Husqvarna) en de Fransman Maxime Renaux (Yamaha) voor. De Belg Jago Geerts (Yamaha) viel net naast het podium en werd vierde.