Gajser is oppermachtig in Indonesië

0 weergaven

Tim Gajser (Honda) heeft de Grote Prijs van Indonesië motorcross, de elfde WK-manche van het seizoen, op zijn naam geschreven. De Sloveen won op het circuit van Palembang de eerste reeks en werd tweede in de tweede reeks, na de Fransman Romain Febvre (Yamaha).

De Sloveen Tim Gajser blijft oppermachtig in de wereldbeker van de motorcross. Door zijn overwinning in Indonesië profiteert hij optimaal van de afwezigheid van zijn grootste concurrent, Antonio Cairoli. De Italiaan heeft last van een blessure aan de schouder en zal ook volgende week de GP van Azië moeten missen. Gajser heeft als WK-leider ondertussen 488 punten. Dat zijn er 130 meer dan Cairoli (358 ptn). De beste Belg is Jeremy Van Horebeek en volgt als negende in de tussenstand met 245 punten. In Indonesië eindigde Van Horebeek pas twaalfde. 

In de MX2 behaalde Jorge Prado dezelfde resultaten als Gajser. In de tweede reeks was de Deen Thomas Kjer Olsen sneller dan de Spanjaard. Brent Van Doninck (Honda) eindigde de GP als zesde, Jago Geerts als tiende. In de WK-tussenstand vergroot Prado (494 ptn) zijn voorsprong op Olsen (443) en Geerts (334).